Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ξενοδοχειακό πακέτο διανομής δορυφορικών καναλιών.

EDI-TS 4 FTA
"ΠΑΚΕΤΟ" 4 Transport Stream DVB-S/S2 ελεύθερων καναλιών με έξοδο σήματος σε κανάλια COFDM για δέκτη Mpeg-4, με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ μεταφορέα διαμόρφωσης.


Περιέχει τα προϊόντα
1 pcs. 12-33-0001 5629 T.0X PSU
1 pcs. 12-32-0004 5071 ΒΑΣΗ ΤΟΙΧΟΥ 10 Modules+PSU
4 pcs. 12-33-0005 563101 T.0X DVB-S2 to COFDM

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   edision.gr.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η ανάπτυξη του LTE στην Ελλάδα και η επίδραση στην ψηφιακή τηλεόραση.

    Πριν από 100 χρόνια, η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων ήταν πολύ περιορισμένη. Οι εφαρμογές της είχαν να κάνουν κυρίως με τη μεταφορά ήχου και οι απαιτήσεις εύρους συχνοτήτων ήταν πολύ μικρές.
Με δεδομένο ότι οι χαμηλές συχνότητες προσφέρουν γενικά ευκολότερη διάδοση και δεν απαιτούν οπτική επαφή πομπού-δέκτη, το φάσμα συχνοτήτων που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην αρχή της εξέλιξης των ραδιοεπικοινωνιών, ήταν το χαμηλότερο μέρος αυτού – τα γνωστά μακρά, μεσαία & βραχέα, δηλαδή οι συχνότητες 0,1 έως 30 MHz.
Στα μέσα του περασμένου αιώνα, άρχισε να εξαπλώνεται ένα νέο μέσο που είχε πρωτοεμφανιστεί λίγο νωρίτερα. Ήταν η μετάδοση εικόνας, η γνωστή τηλεόραση και η ειδοποιός διαφορά με τα προηγούμενα μέσα ήταν ότι η μετάδοση της κάθε διαύλου της απαιτούσε πολύ μεγαλύτερο εύρος.
Στο νέο μέσο αποδόθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος συχνοτήτων, το οποίο ουσιαστικά ξεκινούσε από τους 47 MHz και τελείωνε στους 862 MHz. Το εύρος αυτό χωρίστηκε σε μπάντες συχνοτήτων (VHF-I, VHF-III, UHF κλπ), με κάποια τμήματα ανάμεσα στις μπάντες να αποδίδονται για άλλες χρήσεις, όπως τα FM που αποδόθηκε ένα εύρος 20 MHz στους 100 MHz, τις κρατικές υπηρεσίες, το στρατό, την αεροναυσιπλοΐα κλπ.
Όλες αυτές οι χρήσεις δεν απαιτούσαν μεγάλο εύρος συχνοτήτων, έτσι δεν υπήρχε πρόβλημα να σπαταληθεί το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων κάτω από τον 1 GHz για την τηλεόραση, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε με μεγάλη ταχύτητα και σχεδόν σε όλες τις περιοχές του πλανήτη κάλυψε πλήρως το χώρο που της είχε αποδοθεί.
Η κινητή τηλεφωνία και οι ανάγκες της
Πριν από 20 χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία σε όλες τις προηγμένες χώρες ένα νέο μέσο, που επέτρεπε στους πολίτες να συνομιλούν μεταξύ τους όπου και αν βρίσκονται.
Ήταν η κινητή τηλεφωνία. Η φύση της μετάδοσης (φωνή – δηλαδή μικρές απαιτήσεις φάσματος) αλλά και η πολύ έξυπνη διαχείριση της, της επέτρεψαν να αναπτυχθεί τα πρώτα χρόνια με πολύ καλή αποτελεσματικότητα σε δύο στενές ζώνες του φάσματος, στις περιοχές των 900 και των 1800 MHz.
Ήρθε όμως η εποχή της ασύρματης μετάδοσης δεδομένων με τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες ταχύτητας, που άλλαξε τις απαιτήσεις εύρους φάσματος.
Σε συνάρτηση με την εκθετική αύξηση των χρηστών σε όλο τον κόσμο, η κινητή τηλεφωνία άρχισε να ασφυκτιά στις περιορισμένες συχνότητες που είχε στη διάθεση της και να χρειάζεται περισσότερες.
Υπήρχαν διαθέσιμα τμήματα του φάσματος στις περιοχές των GHz που με μία ανακατανομή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από την κινητή τηλεφωνία, είναι όμως γνωστό ότι όσο ανεβαίνουμε σε ψηλότερες περιοχές του φάσματος, μικραίνει με γρήγορους ρυθμούς η ικανότητα των ραδιοκυμάτων να διαπεράσουν εμπόδια.
Η κινητή τηλεφωνία θέλει να μπορεί να παρέχει επικοινωνία χωρίς οπτική επαφή κεραίας-κινητού, ακόμα και μέσα στα σπίτια, επομένως η χρήση υψηλότερων συχνοτήτων θα απαιτούσε τη χρήση πολύ μεγαλύτερης ισχύος και στις κυψέλες και στα κινητά, πράγμα μη αποδεκτό για πολλούς λόγους και πρώτα απ’ όλα για τη δημόσια υγεία.
Οι συχνότητες κάτω από τους 900 MHz έμοιαζαν ιδανικές για την κινητή τηλεφωνία, όμως εκεί είχε απλωθεί η τηλεόραση και δεν ήταν καθόλου εύκολο να την μετακινήσουν.
Όλα αυτά, μαζί με μερικούς ακόμα δευτερεύοντες λόγους, μας οδήγησαν στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τα DVB-T - DVB-T2.

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Οι ρυθμίσεις των δορυφορικών δεκτών. Πώς θα δαμάσετε τον δέκτη σας.

Βασικές αρχικές ρυθμίσεις
Μια από τις πρώτες εργασίες που θα πρέπει να κάνουμε όταν ανοίξουμε για πρώτη φορά τον δέκτη μας, είναι να ρυθμίσουμε την γλώσσα στα μενού, στον ήχο και στους υπότιτλους. Αναλόγως τον δέκτη θα υπάρχει ή όχι επιλογή για ελληνικά σε κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις. Μπορεί για παράδειγμα να υπάρχει επιλογή για ελληνικά μόνο για το μενού, αλλά όχι για υπότιτλους. Εννοείται ότι οι ρυθμίσεις για ήχο και υπότιτλους έχουν νόημα μόνο για κανάλια που μεταδίδουν ήχο στα ελληνικά και έχουν και ελληνικούς υπότιτλους.

Μενού εγκατάστασης (Installation)
Αμέσως μετά την επιλογή γλώσσας πηγαίνουμε στο μενού εγκατάστασης, όπου εδώ θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε ο δέκτης μας να είναι σε θέση να λαμβάνει σήμα από όλους τους δορυφόρους που μας ενδιαφέρουν, όπως επίσης να ανιχνεύσουμε και να αποθηκεύσουμε όλα τα κανάλια που βρίσκονται σ’ αυτούς.

Εγκατάσταση δορυφόρου (Satellite setup)
Πηγαίνουμε καταρχήν στο μενού «satellite setup», όπου εδώ θα επιλέξουμε έναν δορυφόρο από την έτοιμη λίστα, θα αλλάξουμε όποια από τα επιμέρους στοιχεία του θέλουμε (όνομα, τροχιακή θέση σε μοίρες, ρυθμίσεις για το τις συχνότητες λειτουργίας του LNB, επιλογή διακόπτη DiSEqC 1.0 ή 1.1 αν έχουμε εγκατάσταση με πολλά LNB). Επίσης, είναι πιθανό να δίνεται επιλογή και για ανίχνευση των καναλιών του δορυφόρου μέσα από το ίδιο μενού.

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Νέες συχνότητες της Digea στις 3°Ε.

    Από δύο νέες συχνότητες του δορυφόρου Eutelsat 3D (3 μοίρες ανατολικά) ξεκίνησε η μετάδοση των πανελλαδικών καναλιών της Digea. Οι δύο συχνότητες θα τροφοδοτούν τους επίγειους ψηφιακούς αναμεταδότες. Παράλληλα συνεχίζεται η εκπομπή στις δύο παλιότερες συχνότητες που χρησιμοποιεί η Digea στις 3 μοίρες ανατολικά (12548H και 12568H). Τα στοιχεία εκπομπής των δύο νέων συχνοτήτων είναι:

12519,V,13960 3/5, DVB-S2/QPSK (ALPHA, ANT1, ART και E TV)

12537,V,13960 3/5, DVB-S2/QPSK (MEGA, SKAI, STAR, m.TV)

Η εκπομπή των καναλιών είναι κρυπτογραφημένη σε BISS, με διαφορετικό κλειδί από αυτό που χρησιμοποιείται στις δύο παλιότερες συχνότητες.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εφαρμογές από την Mistral Εγκατάσταση στις Κυκλάδες.

    Σε άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα στις Κυκλάδες χρησιμοποιήθηκαν αναλογικοί διαμορφωτές, ώστε να αξιοποιηθούν οι 36 αναλογικές τηλεοράσεις της. Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο τοπικός συνεργάτης μας, φαίνεται πως έγινε η εγκατάσταση. Πρόκειται για εγκατάσταση με 12 τηλεοπτικά προγράμματα. Στο επάνω μέρος του διαθέσιμου χώρου τοποθέτησε 3 τετραπλούς διαμορφωτές Mistral κωδ. 0284. Στον πρώτο ρυθμίστηκε η πρώτη τετράδα καναλιών στα 5-11 (VHF III). Στον δεύτερο ρυθμίστηκε η δεύτερη τετράδα στα καλωδιακά S11 - S20 (Super band) και στον τρίτο ρυθμίστηκε η τρίτη τετράδα στα καλωδιακά S22 - S30 (Hyper band). Αμέσως από κάτω φαίνεται ένας ενισχυτής κεντρικής κεραίας 2x112 κωδ. 0246, ο οποίος επιλέχθηκε επειδή υποστηρίζει τις μπάντες αυτές. Στις αντίστοιχες εισόδους συνδέθηκε και ο κάθε διαμορφωτής. Στην είσοδο καναλιών 21-69 (UHF) του ενισχυτή συνδέθηκε μία πρώτη κεραία UHF μέσω της οποίας θα κάνουν λήψη οι νέες ψηφιακές τηλεοράσεις όποτε αγοραστούν. Κάτω διακρίνονται οι 11 επίγειοι ψηφιακοί δέκτες οι οποίοι κάνουν λήψη από μία δεύτερη κεραία καθώς και ένας δορυφορικός δέκτης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα    digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

EDISION HDMI Modulator single DVB-T.

Ποιητική διαμόρφωση HD DVB-T σε συναρπαστική τιμή! 

    Αλλάζοντας για άλλη μια φορά μέσα στους τελευταίους μήνες τα δεδομένα στη διαμόρφωση πηγών HD σε DVB-T, η Edision λανσάρει έναν νέο HDMI διαμορφωτή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ταχύτατος, αποδοτικός και ασυναγώνιστα οικονομικός, ο νέος διαμορφωτής είναι από τα πιο ενδιαφέροντα νέα μηχανήματα που έχουμε δει τελευταία. Πλέον, η μετατροπή μιας πηγής HDMI σε DVB-T δεν είναι προνόμιο λίγων…
Ο Edision HDMI Modulator single DVB-Tυποστηρίζει μετατροπή μιας πηγής HDMI σε DVB-T. Ο μικρός σε μέγεθος διαμορφωτής ξεχωρίζει για την πολύ χαμηλή τιμή του, όμως ταυτόχρονα, παρέχει μια σειρά από πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά:
Υψηλή απόδοση: Η έξοδος DVB-T μπορεί να φτάσει μέγιστη στάθμη 96dBμV (!!) με ποιότητα MER 35dB.
1080p: Η πηγή HDMI μπορεί να είναι ανάλυσης progressive scan, πέρα από interlaced (δηλαδή υποστηρίζει σήματα 1080i και 1080p). Η δυνατότητα αυτή δίνει την επιλογή χρήσης πηγών από τον χώρο των συστημάτων ασφαλείας, όπως κάμερες ή καταγραφικά HD-SDI.
Φίλτρο LTE: Υποστηρίζει LTE διακόπτη για απόρριψη των σημάτων LTE σε περίπτωση χρήσης της εισόδου RF in για μίξη του σήματος του διαμορφωτή με κεραία.
Ταχύτατη λειτουργία: Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την τροφοδοσία ο διαμορφωτής έχει αναγνωρίσει αυτόματα την πηγή και έχει αποδώσει εικόνα.
Αλλαγή παραμέτρων μέσω USB: Μέσω USB stick μπορεί ο τεχνικός να αλλάξει πολύ εύκολα και γρήγορα όλες τις παραμέτρους του διαμορφωτή, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα πλήκτρα στην πρόσοψη.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ TP-LINK.

    H τεχνολογία Powerline χρησιμοποιεί τις υπάρχουσες πρίζες της οικίας σας ως μέσο για να δημιουργήσετε απλά το δικό σας δίκτυο. Εύκολη λύση χωρίς έξτρα καλωδιώσεις, τρυπήματα και σκόνες,

200Mbps Powerline Speed,1 θύρα Fast Ethernet,

Homeplug AV, Green Powerline, Plug and Play,

Multiple HD IPTV Streams

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   tele.gr.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Τα νέα της Mistral Διαμορφωτές TV.


    Συνεχίζεται η ενημέρωση που αφορά την επιλογή του κατάλληλου διαμορφωτή, καθώς και ο τρόπος συνδεσμολογίας του προκειμένου να τροφοδοτήσει με σήμα συνδρομητικής τηλεόρασης και τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Σκοπός του άρθρου είναι να καταλάβουν οι πελάτες μας τους λόγους για τους οποίους μερικές φορές δεν πετυχαίνουν απόλυτα οι εφαρμογές. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν άγνωστοι λόγοι μιας επιτυχημένης εγκατάστασης και μιας μέτριας σε απόδοση εγκατάστασης. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν τους οποίους ο τεχνικός εκείνη την στιγμή δεν μπορεί να φανταστεί. Με το τρίτο αυτό άρθρο προχωράμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, κουραστικό για ιδιώτες, αλλά αναγκαίο να κατανοηθεί από τους εγκαταστάτες. Εξηγεί πως θα ήταν προτιμότερο να γίνει εξ αρχής η καλωδίωση της κεντρικής εγκατάστασης σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή τεσσάρων διαμερισμάτων. Στην εφαρμογή αυτή θα χρησιμοποιήσουμε αναλογικούς διαμορφωτές επειδή είναι οικονομικότεροι, εφαρμόζοντας αναγκαστικά την τεχνική της επιστροφής του σήματος στο δίκτυο. Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Με την επιστροφή σήματος των διαμορφωτών στο δίκτυο θα εξυπηρετηθούν τα υπόλοιπα δωμάτια του ίδιου διαμερίσματος, με συνδρομητική τηλεόραση. Τι ενισχυτή όμως πρέπει να προμηθευτούμε ώστε να μην ξεφύγει το σήμα στην υπόλοιπη πολυκατοικία. Περισσότερα για την τεχνική της επιστροφής του σήματος στο νέο τεύχος του Digital TV info.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Aπορίες ενός νεοεισερχόμενου στη δορυφορική TV.

Δορυφορική λήψη
-Η λήψη των επίγειων καναλιών στην περιοχή μου είναι προβληματική. Αν εγκαταστήσω δορυφορική λήψη, θα μπορέσω να βλέπω τα επίγεια κανάλια που με ενδιαφέρουν με καλή ποιότητα εικόνας;
-Όσο αφορά τα μεγάλα επίγεια κανάλια, πράγματι θα μπορείς να τα βλέπεις με καλύτερη ποιότητα μέσω δορυφορικής μετάδοσης, μόνο που η λήψη αυτή δεν είναι δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεις τουλάχιστον 19.90 ευρώ τον μήνα για να έχεις την οικονομικότερη συνδρομή στο ψηφιακό δορυφορικό πακέτο της Nova. Σταδιακά πάντως και εφόσον η περιοχή που μένεις καλυφθεί από τις μεταδόσεις της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας της Digea, θα μπορείς να έχεις δωρεάν λήψη με καλής ποιότητας εικόνα στα 7 μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια και αργότερα και σε άλλα.
-Έχω εγκαταστήσει δορυφορική λήψη στο σπίτι μου, πώς μπορώ όμως να βλέπω ένα κανάλι και να γράφω ένα άλλο;
-Αυτό που ζητάς μπορεί να επιτευχθεί, μόνο όταν προμηθευτείς δορυφορικό δέκτη με δύο tuner, ο οποίος φυσικά θα πρέπει να διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης σκληρού δίσκου (εσωτερικού ή εξωτερικού). Φυσικά, το καθένα από τα tuner θα πρέπει να τροφοδοτηθεί χωριστά και αυτόνομα με δορυφορικό σήμα, από το κεραιοσύστημα λήψης, που διαθέτετε. Ειδική περίπτωση είναι μόνο κανάλια που εκπέμπουν στον ίδιο ακριβώς αναμεταδότη (συχνότητα) του δορυφόρου και στην περίπτωση αυτή, εφόσον έχουμε δέκτη με σκληρό δίσκο, μπορούμε να βλέπουμε ένα κανάλι και να γράφουμε άλλο. Σε ειδικούς δέκτες με δύο tuner με αυτόνομη τροφοδοσία και αυξημένες δυνατότητες, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την παρακολούθηση 2 καναλιών και την ταυτόχρονη εγγραφή ενός ή περισσότερων.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κεραία, TELEVES 802440 YAGI LTE 7dB.

   Μικρή, ελαφριά, ποιοτική και με δυνατότητα απόρριψης συχνοτήτων LTE, η κεραία 802440 YAGI LTE 7dB της Televes αποτελεί ιδανική λύση για λήψη επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων σε περιοχές με καλή στάθμη και ποιότητα σήματος. Η κεραία υποστηρίζει απόρριψη συχνοτήτων πάνω από τους 790MHz για συμβατότητα με την τεχνολογία 4G μέσω της διάταξης των στοιχείων της. Το μικρό της μέγεθος απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης και μειώνει το κόστος όταν αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα, δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής, αφού ανήκει στην οικογένεια κεραιών της Televes.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τηλεχειριστήριο Edision universal.

Περιγραφή:

Εργονομικό τηλεχειριστήριο 2 σε 1 , το οποίο καταργεί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης! Εύκολος και πλήρης χειρισμός της σειράς δεκτών TRITON αλλά καί της τηλεόρασης σας! Απομνημονεύει βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης επιτρέποντας σας να απολαμβάνετε εύκολα και άνετα τις αγαπημένες σας εκπομπές απο τον ψηφιακό σας δέκτη EDISION, χωρίς αλλαγές απο χειριστήριο σε χειριστήριο!
Με εύκολο προγραμματισμό και ευανάγνωστο , εργονομικό πληκτρολόγιο.

Συμβατότητα δεκτών EDISION:

- Triton SD
- Mini-Triton SD
- Mini-Triton HD
- Mini-Triton +HD
- Nano-Triton HD
- Avantage MPEG2

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κεραία TELEVES 802440 YAGI LTE 7dB.

   Μικρή, ελαφριά, ποιοτική και με δυνατότητα απόρριψης συχνοτήτων LTE, η κεραία 802440 YAGI LTE 7dB της Televes αποτελεί ιδανική λύση για λήψη επίγειων ψηφιακών προγραμμάτων σε περιοχές με καλή στάθμη και ποιότητα σήματος. Η κεραία υποστηρίζει απόρριψη συχνοτήτων πάνω από τους 790MHz για συμβατότητα με την τεχνολογία 4G μέσω της διάταξης των στοιχείων της. Το μικρό της μέγεθος απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης και μειώνει το κόστος όταν αυτό είναι εφικτό. Παράλληλα, δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα κατασκευής, αφού ανήκει στην οικογένεια κεραιών της Televes.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

IKUSI One 118 Προγραμματιζόμενος οικιακός ενισχυτής.

   Ο IKUSI One 118 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών, όπως πολυκατοικίες, συγκροτήματα και ξενοδοχεία. Ο κεντρικός ενισχυτής λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο Headend για επίγεια λήψη, αφού διαθέτει συνολικά 5 εισόδους, BI-FM, BIII-DAB, UHF1, UHF2 και UHF3. Στην περιοχή των UHF, ο ενισχυτής διαθέτει 10 προγραμματιζόμενα φίλτρα, με δυνατότητα επεξεργασίας 5 καναλιών ανά φίλτρο. Το κάθε φίλτρο μπορεί να ρυθμίσει έως 30dB την απολαβή του, με αποτέλεσμα ο ενισχυτής στην έξοδό του να αποδίδει ένα ισοσταθμισμένο φάσμα. Στην μπάντα BI-FM μπορεί να εφαρμόσει 35dB απολαβή, στην είσοδο BIII-DAB, 40dB απολαβή και στην UHF, 55dB απολαβή. Η μέγιστη στάθμη του ενισχυτή μπορεί να φτάσει τα 118dBμV. Ο προγραμματισμός του ενισχυτή γίνεται χωρίς εξωτερική μονάδα. Στην πρόσοψή του συναντάμε display 2 γραμμών και joystick. Πέρα από την εξαιρετική εξωτερική αισθητική του ενισχυτή, το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς, με το τροφοδοτικό να μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί σε περίπτωση βλάβης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.