Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σύσταση της ΕΕΤΤ προς τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο σχετικά με τις ταχύτητες σύνδεσης

   Με την Απόφαση ΕΕΤΤ ΑΠ. 842/13/22-02-2018, η ΕΕΤΤ απευθύνει την παρακάτω σύσταση προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω σταθερού δικτύου:
α) στο πλαίσιο της προσυμβατικής ενημέρωσης, να ενημερώνουν τους συνδρομητές για το εκτιμώμενο άνω όριο της ταχύτητας σύνδεσης στο διαδίκτυο που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (με όποια διαθέσιμα στοιχεία έχουν, π.χ. μέσω των ταχυτήτων συγχρονισμού) και για τα πακέτα σύνδεσης με την πλησιέστερη ονομαστική ταχύτητα.
β) σε όσους υφιστάμενους συνδρομητές το ζητούν, να δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πακέτο με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα λήψης ή/και αποστολής δεδομένων, πλησιέστερη στην ταχύτητα που μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά (εφόσον υπάρχει τέτοιο πακέτο), χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν τέλος για την πρόωρη διακοπή/καταγγελία μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου. Η δυνατότητα αυτή θα πρέπει να δίνεται ακόμα και μεταξύ διαφορετικών τεχνολογιών σύνδεσης (π.χ. από VDSL σε ADSL).
Η σύσταση αυτή εκδίδεται από την ΕΕΤΤ βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2120 για το ανοικτό διαδίκτυο, με αφορμή παράπονα συνδρομητών οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής τους είναι πολύ χαμηλότερη από την ονομαστική που αναφέρεται στη σύμβαση με τον πάροχο υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο.
https://www.eett.gr/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

O "θάνατος" των κλώνων MAG 250!

   Στην νέα έκδοση firmware R22, για δέκτες MAG 250, η κατασκευάστρια εταιρία επιφυλάσσει μια έκπληξη. Ενώ το νέο firmware παίζει απροβλημάτιστα σε δέκτες MAG 250 (που έχουν καταργηθεί πλέον από την Infomir), σκοτώνει κυριολεκτικά τους κλώνους. Με το που φορτωθεί το firmware στους κλώνους αυτοί σβήνουν εντελώς και δεν ανάβει καν το φωτάκι τους. Προφανώς το timebomb firmware σβήνει το bootloader του δέκτη, διαδικασία που θυμόμαστε από την επίθεση που είχε κάνει παλαιότερα η Dreambox για να αμυνθεί ενάντια στην επίθεση των κλώνων του δημοφιλούς DM500. Πλέον η επιδιόρθωση είναι εφικτή μόνο μέσω JTAG και αυτό εφόσον έχει JTAG η πλακέτα του δέκτη.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.