Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Εγκατάσταση με επαγγελματικούς ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς IKUSI.

   Είναι το έτοιμο πακέτο IKUTER-6 που αποτελείται από 6 ψηφιοαναλογικούς μετατροπείς THF-011 και τα απαραίτητα τροφοδοτικό/βάση.
Χρησιμοποιήθηκε για να τροφοδοτήσει με άψογης ποιότητας αναλογικό σήμα της παλιότερης τεχνολογίας 150 τηλεοράσεις του ξενοδοχείου, τροφοδοτούμενο από το νέο ψηφιακό σήμα που πρόσφατα κάλυψε την περιοχή.
Η επαγγελματική μονάδα THF-011 αποτελείται από έναν εξαίρετης ποιότητας επίγειο ψηφιακό δέκτη και ένα αντίστοιχων επιδόσεων αναλογικό διαμορφωτή.
- Το τμήμα του δέκτη περιλαμβάνει ένα tuner υψηλών προδιαγραφών, το οποίο παρέχει άριστης ευκρίνειας εικόνα και υποστηρίζει H.264 & HD/MPEG4.
- Το τμήμα του διαμορφωτή υποστηρίζει την τεχνολογία VSB, με απομόνωση -70 db στον 1,25 MHz από τα όρια του καναλιού, επιτρέποντας την ρύθμιση των μονάδων σε συνεχόμενα κανάλια.
Πέρα από την άριστη ποιότητα και αξιοπιστία του συστήματος, αξίζει να παρατηρήσουμε την απλότητα της επαγγελματικής εγκατάστασης, την απουσία περιττών καλωδίων για την τροφοδοσία και την συνδεσμολογία μεταξύ των μονάδων.
Μια αντίστοιχη εγκατάσταση με οικιακούς δέκτες και διαμορφωτές, θα απαιτούσε αρκετά πολύπριζα, καλώδια AV για τη σύνδεση των δεκτών με τους διαμορφωτές, πολλά καλώδια και διακλαδωτές για τη σύνδεση των εισόδων με την κεραία και των εξόδων με τον κεντρικό ενισχυτή.
Η ποιότητα της εικόνας στα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μια τέτοια εγκατάσταση, την ώρα που η αξιοπιστία των επαγγελματικών μηχανημάτων απαλλάσσει τον τεχνικό από τα παράπονα του πελάτη του και τις συχνές επισκέψεις για την αντικατάσταση χαλασμένων οικιακών μονάδων που τις βάζουμε να δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο για 365 μέρες το χρόνο.
Είναι γνωστό άλλωστε πως το failure rate μιας ερασιτεχνικής εγκατάστασης με οικιακό εξοπλισμό είναι 36%, την ώρα που η αντίστοιχη τιμή για τον επαγγελματικό εξοπλισμό είναι 0,8%!!!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.