Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Διαγωνισμός-εξπρές για νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων

Αναδημοσίευση από typologies.gr
   Λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη προκήρυξη των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Παππάς, το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με πρόχειρο διαγωνισμό αναζητεί τεχνικό σύμβουλο που θα τροποποιήσει τον νυν ψηφιακό χάρτη τηλεοπτικών συχνοτήτων, με το κόστος του έργου να ανέρχεται σε 73.800 ευρώ. Και ενώ οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 5 Απριλίου, πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα της σύνταξης νέου ψηφιακού χάρτη έχει ήδη ασχοληθεί ο Χρήστος Καψάλης, καθηγητής στο ΕΜΠ, και το πρώην τεχνικό στέλεχος της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ Μιχάλης Τζουβελέκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χρ. Καψάλης ήταν ο καθηγητής που έφτιαξε με την ομάδα του τον πρώτο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων το 2009, σύμφωνα με τον οποίο τα ιδιωτικά κανάλια ξεκίνησαν την προσωρινή ψηφιακή μετάβαση στα σημεία που είχαν ορισθεί από τους υπουργούς Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλο.

Η αναμόρφωση του χάρτη συχνοτήτων είναι αναγκαία για την τηλεοπτική αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών, καθώς το φάσμα των συχνοτήτων θα μειωθεί από την επόμενη χρονιά και όλα τα κανάλια θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες συχνότητες.
http://www.typologies.gr/2016/04/08/diagonismos-expres-gia-neo-psifiako-charti-sychnotiton/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.