Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Netflix: Η παραδοσιακή τηλεόραση θα πρέπει να φοβάται.

   Τα εντυπωσιακά νούμερα συνδρομητών της Netflix θα πρέπει να ανησυχούν τους παραδοσιακούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, λέει ένας αναλυτής. Η προσθήκη περίπου 7 εκατομμυρίων συνδρομητών καθαρά (5,1 εκατομμύρια διεθνείς) κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2016 δείχνει ότι κάποια στιγμή αυτή την άνοιξη η Netflix θα ξεπεράσει το όριο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών. Επί του παρόντος, η βάση συνδρομητών είναι 93,8 εκατομμύρια.

Το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) στις ΗΠΑ μεγάλωσε κατά ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 14,9 τοις εκατό, ενώ το διεθνές αυξήθηκε 10,3 τοις εκατό, οι μεγαλύτερες μέχρι σήμερα βελτιώσεις σε ετήσια βάση για τη Netflix. Και αξίζει να θυμηθούμε ότι οι διεθνείς δραστηριότητές της σε πολλές αγορές βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο.

Όλες αυτές οι βασικές μετρήσεις ήταν πέρα από τις προσδοκίες της αγοράς. Πράγματι, στην after-hour διαπραγμάτευση στις 18 Ιανουαρίου οι αγοραστές έστειλαν την τιμή της μετοχής της Netflix στα ύψη, καταγράφοντας αύξηση 8,2% στα 144,16 δολάρια ανά μετοχή.


Αυτή την εβδομάδα η Netflix επιβεβαίωσε ότι το 2017  οι δαπάνες για το πρόγραμμα της θα υπερβούν τα 6 δις δολάρια, και αυτό θα αντικατοπτρίζεται σε περισσότερες από 1000 ώρες premium πρωτότυπου προγράμματος. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο θα ξεκινήσουν γύρω στις 42 πρωτότυπες σειρές.
http://advanced-television.com/2017/01/19/netflix-traditional-tv-should-be-scared/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr