Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Η ARD φεύγει από τους Hotbird.

  Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD θα τερματίσει τη διανομή του κεντρικού της καναλιού Das Erste από τους δορυφόρους Hotbird της Eutelsat και τις 13 μοίρες ανατολικά, στις 31 Μαρτίου 2017. Η διαθεσιμότητα των καναλιών της ARD στην Γερμανία είναι τώρα πλήρως εξασφαλισμένη από τους δορυφόρους της SES Astra, δήλωσε εκπρόσωπος της ARD Digital, έτσι δεν δικαιολογείται πλέον η επιπρόσθετη διανομή μέσω της Eutelsat για την επιθυμητή κάλυψη του Das Erste.

Για τους τηλεθεατές που λαμβάνουν το Das Erste εκτός της Γερμανίας μέσω του Eutelsat και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσοουν τη δορυφορική θέση των 19,2 μοιρών ανατολικά των Astra, ο εκπρόσωπος λέει ότι είναι διαθέσιμο το κανάλι μέσω live streaming από το internet, ενώ υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία catch-up Das Erste Mediathek για την παρακολούθηση των προγραμμάτων.

Η εκπoμπή του Das Erste από τους Hotbird εξυπηρετούσε κυρίως τους στρατιώτες, τους γερμανούς που κατοικούν στο εξωτερικό και τα ξενοδοχεία, που δεν καλύπτονται από τους Astra, για παράδειγμα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Τον Ιούνιο του 2010 το ARD είχε διακόψει ξανά την εκπομπή του από τους Hotbird, αλλά επέστρεψε μετά από επικρίσεις από τον στρατό και από πολιτικούς, για να εξυπηρετήσει κυρίως τους 5.000 γερμανούς στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή της οροσειράς Χίντου Κους του Αφγανιστάν.

http://www.broadbandtvnews.com/2017/03/21/ard-to-leave-eutelsat-hotbird/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.