Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

30 Χιλιάδες κανάλια περίπου θα μεταδίδονται δορυφορικά το 2023.

    Η δορυφορική μετάδοση παραμένει μία σίγουρη και σταθερή αξία για την διανομή των συνδρομητικών καναλιών.
Απόδειξη; Οι συνδρομητές σε διάφορες προσφορές σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν μιά σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας τα 196 εκατομμύρια νοικοκυρία και φέρνοντας έσοδα 97 δις δολαρίων το 2013, σύμφωνα με έρευνα της Euroconsult.
Η έρευνα επισημαίνει επίσης τον όλο και μεγαλύτερο ρόλο των νέων-αναδυομένων αγορών σ αυτή την ανάπτυξη, καθώς έφτασαν να μετράνε το 60% των συνολικών συνδρομητών και είναι κυρίως υπεύθυνες για την μεγάλη αύξηση, καθώς αποτελούν περίπου το 80% των συνολικών 160 ψηφιακών δορυφορικών πλατφορμών που δραστηριοποιούνται σε όλο τον πλανήτη.
Στο μέλλον, σε σειρά κορεσμένων χωρών όπως ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία κλπ η ανάπτυξη θα είναι μικρή (άν υπάρχει), και έτσι θα γίνεται αποκλειστικά απο τις αναδυόμενες χώρες (σε πελάτες, έσοδα και αριθμό καναλιών), σύμφωνα με την Euroconsult η οποία υπολογίζει ότι το 2023 θα υπάρχουν 30000 δορυφορικά κανάλια παγκοσμίως και 340 εκατομμύρια συνδρομητών, εκ των οποίων το 80% στις νέες αγορές. Η ανάπτυξη θα έρθει κυρίως απο την επέκταση των μεταδόσεων HD και Ultra HD.
Πηγή: http://www.telesatellite.com

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.