Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Infomir MAG275 Το κορυφαίο IPTV box τώρα και με DVB-T υποστήριξη.

   Η νέα σειρά STB της Infomir που περιλαμβάνει τα μοντέλα MAG270 και MAG275 σίγουρα ξεχωρίζει για την υποστήριξη λήψης επίγειων ψηφιακών καναλιών. Τα νέα MAG αναλαμβάνουν να συνεχίσουν την παράδοση των κορυφαίων IPTV STB και επιπρόσθετα υποστηρίζουν DVB-T/T2 tuner. Με αυτήν την προσθήκη τα MAG γίνονται ακόμα πιο πλούσια, αφού μπορούν πλέον να συνδεθούν σε IPTV Portal, να παίξουν IPTV κανάλια, να λειτουργήσουν ως Media Player, να κάνουν εγγραφές PVR και επιπρόσθετα να παίξουν τα επίγεια ψηφιακά κανάλια της χώρας μέσω RF. Μετά από μια μικρή «στάση» στο λογισμικό Android με το MAG260, τα υβριδικά MAG270/275 επιστρέφουν σε λογισμικό Linux 2.6.23 και βασίζονται σε ισχυρό επεξεργαστή STi 650 MHz.
Τα νέα MAG270/275 είναι υβριδικά δικτυακά Set-Top Box με πληθώρα δυνατοτήτων. Η βασική τους ταυτότητα είναι η αναπαραγωγή IPTV καναλιών, είτε με σύνδεση σε δικτυακά Portal, είτε μέσω χειροκίνητης εισαγωγής URL καναλιών. Οι εφαρμογές τους επεκτείνονται στην αναπαραγωγή πολυμέσων, αφού μέσω 2 θυρών USB επικοινωνούν με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα και μπορούν να παίξουν πληθώρα αρχείων multimedia. Τα νέα μοντέλα MAG270/275 προσθέτουν ακόμα μια σημαντική δυνατότητα, τη λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών, όχι μέσω IPTV, αλλά μέσω κεραίας RF, ενσωματώνοντας tuner DVB-T. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο MAG270 υποστηρίζει tuner DVB-C/T, ενώ το MAG275 υποστηρίζει tuner DVB-C/T/T2.

Χαρακτηριστικά


Τα MAG στηρίζονται κατ’ εξοχήν σε λογισμικό Linux. Το μοντέλο MAG260 υποστήριζε το παρεμφερές λογισμικό Android, ενώ τα νέα MAG270/275 επιστρέφουν σε λογισμικό Linux 2.6.23. Βασίζονται σε επεξεργαστή STi στα 650 MHz (το MAG270 έχει STiH273 και το MAG275 έχει STiH253) και διαθέτουν μνήμη 512MB. Στις δοκιμές μας η συμπεριφορά του MAG275 ήταν άριστη και γρήγορη, τόσο στην αναπαραγωγή IPTV ή DVB-T προγραμμάτων, αλλά και ως Media Player. Για την επικοινωνία με το Internet διαθέτουν θύρα Ethernet RJ45 και ενσωματώνουν Wi-Fi για ασύρματη σύνδεση με το τοπικό δίκτυο. Με την τηλεόραση συνδέονται μέσω θύρας HDMI, υποστηρίζοντας ανάλυση έως 1080p και εναλλακτικά διαθέτουν αναλογική έξοδο A/V (μέσω minijack). Για επικοινωνία με αποθηκευτικά μέσα υποστηρίζουν 2 θύρες USB. Η σύνδεση επίγειας κεραίας γίνεται μέσω RF στο πίσω μέρος των MAG.

Πέρα από το hardware, τα MAG ξεχωρίζουν για το πλούσιο και ευέλικτο λογισμικό τους, που δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής στις υπηρεσίες των παρόχων. Ενσωματώνουν Media Portal με λειτουργία WebKit-based IPTV HTTP 1.1, HTML 4.01, JavaScript, Media JavaScript API κ.ά. και υποστηρίζουν Middleware Stalker.

Λειτουργία στην πράξη

Ξεκινώντας από το νέο χαρακτηριστικό των MAG, τη λήψη προγραμμάτων DVB-T, υπάρχει πλέον διαθέσιμη η επιλογή “DVB channels”, όπου μετατρέπει το STB σε επίγειο ψηφιακό δέκτη. Η διαδικασία αναζήτησης προγραμμάτων δεν κρύβει καμία έκπληξη και μετά τη σάρωση έχουμε εικόνα των καναλιών MPEG2/MPEG4 SD και HD. Υποστηρίζει όμορφο γραφικό μενού για την αναζήτηση προγραμμάτων, με προβολή info και δυνατότητα άμεσης προσθήκης σε λίστα αγαπημένων.

Προχωρώντας στις πιο «κλασικές» λειτουργίες του MAG, δοκιμάσαμε τη σύνδεση σε ελεύθερα Portal IPTV και όλα κύλησαν ομαλά. Στις ρυθμίσεις, στην επιλογή Servers, εισάγουμε τις διευθύνσεις των Portal και στη συνέχεια από την επιλογή Restart Portal μπορούμε να συνδεθούμε στα Portal. Η περιήγηση στα κανάλια των Portal και η αναπαραγωγή ήταν άριστες, όπως μας έχουν συνηθίσει τα MAG.

Τέλος, το MAG275 της δοκιμής λειτούργησε εξαιρετικά ως Media Player. Η αναζήτηση αρχείων multimedia στο δίσκο USB γίνεται μέσω του μενού Home Media και υποστηρίζει πληθώρα τύπων όπως MKV, MPEG-TS, VOB, AVI, MOV κ.ά., αλλά και coder ήχου DTS. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει και η υποστήριξη εξωτερικών αρχείων υποτίτλων και πράγματι στη δοκιμή έπαιξε χωρίς πρόβλημα ελληνικούς υπότιτλων srt.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.