Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σε 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά φτάνει η DVB-T2 στην Γερμανία.

  Η γερμανική πλατφόρμα DVB-T2 / HEVC φτάνει τα 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά μετά την έναρξη της υπηρεσίας επόμενης γενιάς της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στις 29 Μαρτίου 2017.

1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά επέλεξαν συσκευές λήψης κατάλληλες για το κρυπτογραφημένο τηλεοπτικό πακέτο τηλεοπτικών καναλιών Freenet TV. Περαιτέρω 500.000 έως 600.000 νοικοκυριά λαμβάνουν μόνο τα μη κρυπτογραφημένα, κυρίως δημόσια τηλεοπτικά κανάλια.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της έρευνας αγοράς του Institute Kantar TNS που διεξήχθη μεταξύ  2.400 καταναλωτών από τις 13 έως τις 22 Απριλίου 2017 για λογαριασμό της Media Broadcast, φορέα εκμετάλλευσης της πλατφόρμας Freenet TV.

"Τα σχόλια των πελατών μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες είναι εξαιρετικά θετικά και ενθαρρυντικά και τα στοιχεία της τρέχουσας έρευνας μας επιβεβαιώνουν ότι πετύχαμε μια επιτυχημένη έναρξη» δήλωσε ο Kerstin Köder, επικεφαλής της Freenet TV στην Media Broadcast. "Οι λίγες δυσκολίες λήψης θα μπορούσαν να επιλυθούν γρήγορα."

Οι πελάτες είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και την καλή σχέση κόστους-οφέλους, σύμφωνα με την έρευνα. Η πλειοψηφία δήλωσε ήδη ότι θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη Freenet TV μετά τη λήξη της δωρεάν περιόδου. Από την 1η Ιουλίου 2017, η λήψη θα κοστίζει 5,75 ευρώ το μήνα.

Ενώ μόνο το 18% των χρηστών του προγενέστερου συστήματος DVB-T γύρισε την πλάτη τους στην επίγεια τηλεόραση, περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά μετέβησαν στην λήψη της DVB-T2 και της Freenet TV από άλλες υποδομές τηλεοπτικής λήψης. Το 9% δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα, αλλά σχεδιάζει να προχωρήσει στο νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τις επόμενες εβδομάδες.

Οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για το DVB-T2 και την Freenet TV μπορούν να βρεθούν στα περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά που εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστα ή ζουν σε περιοχές όπου η επίγεια τηλεοπτική κάλυψη θα μετατραπεί από DVB-T σε DVB-T2 τους επόμενους μήνες.

http://www.broadbandtvnews.com/2017/05/04/dvb-t2-reaches-2-2-million-households-in-germany/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.