Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Κεραια Televes 1121, Ιδανική για αστικές περιοχές.

    Η κεραία 1121 είναι σίγουρα «παιδί» της Televes, όχι μονάχα εξαιτίας του χαρακτηριστικού πορτοκαλί χρώματος που έχουν τα πλαστικά τμήματά της, αλλά κυρίως λόγω των ποιοτικών της υλικών. Μικρές λεπτομέρειες, όπως η στιβαρότητα της δαγκάνας, οι μελετημένες συνδέσεις, το καλό μέταλλο και η μόνωση του διπόλου, είναι στοιχεία που κάνουν μια κεραία να ξεχωρίζει. Αυτές τις λεπτομέρειες παρατηρήσαμε κατευθείαν όταν ανεβάσαμε την Televes στην ταράτσα για δοκιμή.
Χαρακτηριστικά και εφαρμογή
Η κεραία είναι τύπου Yagi, με 13 στοιχεία και δίπολο τύπου V. Έχει μήκος 1180mm με μονό κατευθυντήρα. Το μέγεθος αυτό κάνει την κεραία κατάλληλη για χρήση σε περιοχές με καλή λήψη, όπου δεν χρειάζονται μεγάλες κεραίες, αλλά και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, αφού αποδίδει υψηλή απολαβή 12dB στα κανάλια 21-69.
Η κεραία έρχεται πλήρως αποσυναρμολογημένη, καταλαμβάνοντας πολύ μικρό χώρο κατά τη μεταφορά. Εξαιτίας των ποιοτικών της συνδέσεων, η συναρμολόγηση γίνεται γρήγορα χωρίς την ανάγκη οδηγιών και εργαλείων. Στην κατασκευή της ξεχωρίζουμε τα ποιοτικά, πορτοκαλί πλαστικά που τερματίζουν τους ανακλαστήρες και καλύπτουν το δίπολο, την ποιότητα του μετάλλου του κατευθυντήρα και την στιβαρότητα της δαγκάνας. Για την προσαρμογή της, η δαγκάνα επιτρέπει τη ρύθμιση tilt. Μάλιστα, χάρη στην δαγκάνα της και το χαμηλό φορτίου ανέμου, σίγουρα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Για τη σύνδεση του ομοαξονικού καλωδίου διαθέτει βύσμα F και συνοδεύεται από θερμοσυστελλόμενο για προστασία του βύσματος και της σύνδεσης.
Στην ταράτσα βρήκαμε την απόδοση της κεραίας πολύ ικανοποιητική. Η κεραία αναφοράς με την οποία συγκρίναμε τη λήψης της είναι διπλάσια στο μέγεθος από την Televes και παρόλα αυτά, η 1121 απέδωσε πολύ κοντινές μετρήσεις, με ισχύ 2dB χαμηλότερα και MER μόλις 1dB πιο κάτω. Οι δοκιμές μετρήσεων πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή με πολύ δύσκολη λήψη και η κεραία της Televes ανταποκρίθηκε πολύ καλά.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.