Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η τηλεόραση 4Κ δεν είναι «κόλπο», λέει η SMPTE.

    Η τηλεόραση 4Κ έρχεται, και πολλά από τα σημερινά προβλήματα λύνονται γρήγορα, λέει ο Pete Putman, πρόεδρος της Roam Consulting, με συχνή συμμετοχή στις εκδηλώσεις της SMPTE (Ένωση Μηχανικών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, Society of Motion Picture and Television Engineers). Έκθεση της SMTPE, που κυκλοφόρησε για να συμπέσει με το άνοιγμα της έκθεσης NAB του Λας Βέγκας, λέει ότι η τηλεόραση 4K αντιπροσωπεύει σήμερα μία «ουσιαστική πραγματικότητα για τη βιομηχανία».
«Συχνά μιλώ για τον κόσμο του 4Κ από την άλλη πλευρά της οθόνης, την πλευρά του καταναλωτή», δήλωσε ο Putman. «Στον κόσμο της SMPTE κινούμαστε συχνά γύρω από τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά δεν δίνουμε πάντα μεγάλη σημασία σε αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο των καταναλωτών. Έτσι θα ήθελα να μιλήσω για αυτά που συμβαίνουν με τις καταναλωτικές τηλεοράσεις και τις διεπαφές τους, με τις τεχνολογίες οπίσθιου φωτισμού (backlighting), με τις τεχνολογίες του χρώματος και άλλα πράγματα. Αλλά συμβαίνουν πολλά περισσότερα, όπως οι αποδόσεις της διαδικασίας παραγωγής των LCD, η μεταφορά του σήματος από το σημείο Α στο σημείο Β, η συμπίεση βίντεο, οι τεχνολογίες HDMI, DisplayPort και SDI, και άλλα πράγματα. Τελικά όλα σχετίζονται με το πως σχεδιάζεις τη λειτουργία των υποδομών σου».
«Υπάρχουν αρκετά πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα, όχι απαραίτητα στον ίδιο χώρο, αλλά συμπίπτουν με την κίνηση προς τη τηλεόραση 4Κ, και για το λόγο αυτό το οικοσύστημα της 4Κ προχωρά μπροστά».
Ο Putman λέει ότι η βιομηχανία έχει ορισμένες «πολύ συναρπαστικές τεχνολογικές καινοτομίες που δίνουν νέα ζωή στη τεχνολογία των LCD».
Πηγή: advanced-television.com

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.