Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΝΕΡΙΤ πληρώνουμε, ΔΤ βλέπουμε.

    Η είδηση του digitaltvinfo για την παρέμβαση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Γιώργου Προκοπάκη στη Σύνοδο της EBU (http://www.digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/11341-i-nerit-ksekina-stis-28-apriliou-leei-o-prokopakis) , στην οποία αρχικά δημοσιεύθηκε πως η ΝΕΡΙΤ θα βγει στον αέρα στις 28 Απριλίου, προκάλεσε μια σειρά ενδιαφέρουσες προεκτάσεις. Το “Βήμα” σε επικοινωνία που είχε με την πρόεδρο της EBU έγραψε πως η ΝΕΡΙΤ δεν θα είναι έτοιμη σε αυτή την ημερομηνία η οποία χρησιμοποιείται για «λαϊκή κατανάλωση».
Το θέμα είναι πως πράγματι η ΝΕΡΙΤ αδυνατεί να βγει σύντομα στον αέρα αφού η διαδικασία των προσλήψεων έχει σκοντάψει στις δεκάδες των καταγγελιών και στις εκατοντάδες ενστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως τα νέα προγράμματα τα οποία παραγγέλνει σε εξωτερικές εταιρείες η ΝΕΡΙΤ, κάνουν πρεμιέρα στη Δ.Τ. Όπως η νέα εκπομπή «Επί_μένουμε Ελλάδα» για την οποία ήδη υπάρχουν καταγγελίες για το υψηλό κόστος αμοιβών σε συνεργάτες έργου ή η νέα μουσική εκπομπή «Πάντα θα ανταμώνουμε» με τη Ρίκα Βαγιάννη. Η νέα εκπομπή είναι κλώνος του «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο που βγαίνει ήδη στον Alpha.
Με δεδομένο ότι όλοι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται ήδη σε προεκλογική κάλυψη των εκλογών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει ερώτημα για τη χώρα μας πως ακριβώς θα καλυφθούν οι πολιτικές δραστηριότητες μιας και αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το κανάλι της Δ.Τ, το οποίο δεν αναγνωρίζουν τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.