Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Edision Mini Triton 2 Έφτασε η 2η γενιά!

   H γνωστή οικογένεια επίγειων δεκτών Mini Triton της Edision αναβαθμίζεται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά στα μοντέλα SD και HD. Οι νέοι δέκτες διαθέτουν καινούργια σχεδίαση και νέο, μικρότερο κουτί, με σαφέστατα βελτιωμένη αισθητική. Διατηρώντας τις δυνατότητες των παλαιότερων μοντέλων, οι νέοι Triton υποστηρίζουν καινούργιους, ταχύτερους επεξεργαστές, προσφέροντας συνολικά καλύτερη απόδοση.

Οι Edision Mini Triton SD και HD αναβαθμίζονται και συνεχίζουν την πετυχημένη πορεία των προκατόχων τους. Οι δέκτες διατηρούν τις δυνατότητες των γνωστών μοντέλων, προσθέτοντας ορισμένες νέες «πινελιές». Η ουσιαστική αναβάθμιση των δεκτών έρχεται από το εσωτερικό τους, όπου βασισμένοι σε νέους επεξεργαστές, πραγματοποιούν τα πάντα γρηγορότερα. Αναβαθμισμένη επίσης, είναι και η εξωτερική τους εμφάνιση, με κουτί μικρότερων διαστάσεων και βελτιωμένη αισθητική. Κατά τα άλλα, διατηρούν βασικά χαρακτηριστικά, όπως backup λογισμικού ή λίστας προγραμμάτων σε USB stick, συμβατότητα με το προαιρετικό Universal 2in1 τηλεχειριστήριο και Ελληνικά μενού.

Edision Mini Triton 2 SD

Ο Edision Mini Triton 2 SD της Edision είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποδώσει τα επίγεια ψηφιακά κανάλια σε τηλεοράσεις παλαιού τύπου με σύνδεση εικόνας SCART. Ο δέκτης υποστηρίζει κανάλια SD συμπίεσης MPEG-2 και MPEG-4 και διαθέτει συνδέσεις RF in/out, SCART και ομοαξονική SPDIF. Με το λιτό αυτό «προφίλ» ο δέκτης καταφέρνει να διατηρήσει την τιμή του σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών χρηστών που αναζητούν τα βασικά. Ο δέκτης διαθέτει ελληνικό μενού και μετά την σάρωση των καναλιών μπορεί να γίνει η κατηγοριοποίησή τους σε έως 8 λίστες αγαπημένων. Επίσης υποστηρίζει Ελληνικό EPG και Teletext.


Χαρακτηριστικό του δέκτη είναι η έξοδος RF out που δίνει τη δυνατότητα στον Edision SD να λειτουργήσει ως δέκτης-διαμορφωτής επίγειου ψηφιακού καναλιού, αποδίδοντας σε έξοδο RF ένα κανάλι σε αναλογική πλέον μορφή PAL, έτοιμο για διανομή. Το κανάλι της εξόδου RF μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει το καλωδιακό δίκτυο ενός σπιτιού ή μιας πολυκατοικίας και να γίνει λήψη από όλες τις τηλεοράσεις μέσω του αναλογικού τους tuner.

Στο πίσω μέρος του δέκτη συναντάμε θύρα USB για λειτουργία PVR και Multimedia Player. Ως PVR υποστηρίζει timeshift, όπως και άμεση ή προγραμματισμένη εγγραφή. Ως Media Player μπορεί να παίξει αρχεία εικόνας και ήχου όπως AVI, MPEG, MOV, MP3 και JPEG, αλλά όχι MKV και γενικότερα αρχεία βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Edision Mini Triton 2 HD

Ο Edision Mini Triton 2 HD υποστηρίζει σύνδεση HDMI με την τηλεόραση, αποδίδοντας μέγιστη ανάλυση 1080p. Ταυτόχρονα διατηρεί δυνατότητα σύνδεσης μέσω SCART για τηλεοράσεις παλαιού τύπου. Επίσης, στις συνδέσεις του δέκτη συναντάμε ψηφιακή ομοαξονική έξοδο ήχου. Διαθέτει πολύ όμορφο μενού υψηλής ανάλυσης, υποστηρίζοντας ελληνική γλώσσα. Μετά την αναζήτηση προγραμμάτων, τα κανάλια μπορούν εύκολα να κατηγοριοποιηθούν σε 8 λίστες αγαπημένων.

Μετά τη σύνδεση ενός εξωτερικού δίσκου NTFS ή FAT32, ο δέκτης μπορεί να λειτουργήσει ως PVR για άμεση ή προγραμματισμένη εγγραφή. Αντίστοιχα, άμεσα προσβάσιμη είναι και η λειτουργία Timeshift. Από τον εξωτερικό δίσκο, ο δέκτης μπορεί να διαβάσει αρχεία multimedia, υποστηρίζοντας πληθώρα αρχείων υψηλής ανάλυσης, όπως mkv, avi, mp4 κ.ά., χωρίς όμως να είναι ικανός να παίξει ήχο DTS. Επίσης, ο δέκτης μπορεί να παίξει αρχεία ελληνικών υποτίτλων με δυνατότητα επιλογής αρχείου srt και προσαρμογής της εμφάνισής τους στην οθόνη.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.