Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Alcad Neo HD. Για απαιτητικές επίγειες λήψεις…

     Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι εύκολη υπόθεση μέσα στα αστικά κέντρα. Καθώς όμως απομακρυνόμαστε από τα κέντρα εκπομπής, αυξάνονται και οι απαιτήσεις λήψης. Αυτές τις δύσκολες εφαρμογές έρχεται να καλύψει η κεραία Neo HD της Alcad. Η κεραία υπόσχεται υψηλές αποδόσεις, ενώ παράλληλα είναι βέβαιο ότι δε θα περάσει απαρατήρητη…

Η κεραία Neo HD της Alcad δεν ακολουθεί τη σύγχρονη τάση των «αστικών» κεραιών με ελαφριές κατασκευές μικρού μεγέθους, αλλά διαθέτει μια νέα πρωτότυπη σχεδίαση και λειτουργία χωρίς ενεργό δίπολο. Ξεκάθαρα σχεδιασμένη για απαιτητικές εφαρμογές, η κεραία ακολουθεί κάθε άλλο παρά μινιμαλιστική φιλοσοφία. Χάρη στο μεγάλα της στοιχεία και την ιδιαίτερη διάταξή τους, η κεραία καταφέρνει να αποδίδει 18dB απολαβή και μεγάλη κατευθυντικότητα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν ικανή να φέρει σε πέρας οικιακές δύσκολες αποστολές, αλλά και την κάνουν υποψήφια σε επαγγελματικές εφαρμογές. Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στη Neo HD είναι τα παρακάτω:

· Απολαβή 18dB
· Υψηλή κατευθυντικότητα
· Πολύ καλός μηχανισμός περιστροφής και ρύθμισης tilt χωρίς εργαλεία
· Βολικός μηχανισμός στη δαγκάνα στήριξης του ιστού
· Στιβαρή κατασκευή και εντυπωσιακή εμφάνιση

Από το κουτί έως την εφαρμογή


Η Neo HD έρχεται σχεδόν προσυναρμολογημένη, με μονάχα τους δύο ανακλαστήρες να περιμένουν την τοποθέτησή τους πάνω στον κορμό της κεραίας, ώστε η τελευταία να είναι έτοιμη προς εγκατάσταση. Η κεραία είναι πολύ μεγάλου μεγέθους και ιδιαίτερα βαριά, εξαιτίας ενός μεταλλικού μηχανισμού στην ένωση των στοιχείων με τους ανακλαστήρες. Αποτελείται από 8 σειρές στοιχείων, οι οποίες συγκλίνουν στη μέση της κεντρικής ράβδου στήριξης δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση. Όπως και εάν έχει, η Neo HD πραγματικά αποδίδει πολύ υψηλή απολαβή, που συνήθως λαμβάνουμε από συνδυασμό κεραίας με ενεργό δίπολο. Ταυτόχρονα, είναι μια κεραία η οποία σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.

Για τη στήριξή της στον ιστό, η Neo HD διαθέτει δαγκάνα με έλασμα, που επιτρέπει την εύκολη και άμεση τοποθέτηση και ρύθμιση δεξιά/αριστερά πριν τη οριστική της εγκατάσταση με την πεταλούδα. Επίσης, για τη ρύθμιση του tilt αλλά και την επιλογή οριζόντιας/κάθετης πόλωσης έχει έναν εύχρηστο μηχανισμό, όπου με το πάτημα ενός πλήκτρου ελευθερώνονται οι αντίστοιχες ρυθμίσεις χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Η σύνδεση του βύσματος "F" είναι καλά κρυμμένη κάτω από το κάλυμμα του διπόλου, κρατώντας την απόλυτα στεγανή.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα    digitaltvinfo.gr.