Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Σύνδεση επίγειου ψηφιακού δέκτη.


Σύνδεση Αποκωδικοποιητή.

    Ο αποκωδικοποιητής είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί τόσο με την τηλεόρασή σας, όσο και με άλλες συσκευές (video VCR, DVD-R κλπ), ενώ για τη λειτουργία του πρέπει να συνδεθεί με μία κεραία (εσωτερική ή εξωτερική). Ο αποκωδικοποιητής απαιτείται στην περίπτωση που η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή ή αυτός που έχει, δεν είναι συμβατός με το σύστημα κωδικοποίησης DVB-T MPEG4 ή H.264. Για την Ελλάδα, οι τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μετά το 2010, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν απαιτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

Η λειτουργία του αποκωδικοποιητή είναι να μετατρέπει το ψηφιακό σήμα, ώστε να μπορείτε να το δείτε στην τηλεόρασή σας. Αυτό το επιτυγχάνει λαμβάνοντας το ψηφιακό σήμα από την κεραία του σπιτιού σας και αφού το αποπολυπλέξει, το αποκωδικοποιήσει, το καθιστά δυνατό να παίξει σε αυτήν.

Συνηθίζεται να μπερδεύεται λεκτικά ο «αποκωδικοποιητής» με τον «αποκρυπτογράφο» (κυρίως στο εμπόριο) παρότι είναι διαφορετικές συσκευές. Η βασική διαφορά των συσκευών είναι ότι ο «αποκρυπτογράφος» χρησιμοποιείται για να αποκρυπτογραφεί κωδικοποιημένα προγράμματα συνήθως συνδρομητικών ή pay per view καναλιών.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   Digea στο γιουτιουμπ.