Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Edision Argus Pingulux mini Νέο κουτί με σταθερά υψηλή απόδοση.

   Ο νέος δέκτης της Edision έρχεται προικισμένος με όλες τις δυνατότητες του Argus Pingulux, αλλά σε μικρότερο κουτί. Χωρίς να στερείται τις συνδέσεις και τις επιδόσεις του προκατόχου του, ο νέος δέκτης βασίζεται σε Linux και υποστηρίζει dual boot. Η υποστήριξη του εύχρηστου και φιλικού λογισμικού Spark, αλλά και η δυνατότητα επιλογής χρήσης Enigma κάνουν τον δέκτη μια εξαιρετική επιλογή για τους χρήστες που θέλουν να απολαμβάνουν την ελευθερία του λογισμικού Linux, χωρίς να στερούνται την ευχρηστία ενός σύγχρονου δέκτη.
Ο Edision Argus Pingulux mini διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του Argus Pingulux αλλά έρχεται σε πολύ μικρότερο κουτί. Βασίζεται στον επεξεργαστή Sti7111 της STMicroelectronics, με ταχύτητα 450MHz και μπορεί να αποδώσει περίπου 750 DMIPS. Το σετ εντολών είναι το SH4, γνωστό και από άλλους δέκτες βασισμένους σε επεξεργαστές της STMicroelectronics (IPBOX, QBOXHD, Kathrein, κτλ). Ο δέκτης ενσωματώνει 512ΜΒ flash, ποσό πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο Linux δέκτη.
Παρά το μικρό του μέγεθος, ο δέκτης καταφέρνει να υποστηρίζει θύρα smartcard, RF in/out, Ethernet, HDMI, AV out, RS-232, IR in και USB. Για τις συνδέσεις AV out, RS-232 και IR in χρησιμοποιεί αντάπτορες σε καρφί (jack), που περιλαμβάνονται στη συσκευασία. Μάλιστα, το μικρό του μέγεθος και η επέκταση IR, επιτρέπουν στον χρήστη να τοποθετήσει τον δέκτη πίσω από την τηλεόραση. Στη πρόσοψη φιλοξενεί οθόνη display 4 αλφαριθμητικών χαρακτήρων και στο πάνω μέρος του ιδιαίτερα καλαίσθητου κουτιού, συναντάμε πλήκτρα χειρισμού.
Dual Boot

Χαρακτηριστικό του δέκτη είναι η δυνατότητα dual boot. Όπως και ο Argus Pingulux, έτσι και ο mini, χάρη στη μεγάλης χωρητικότητα μνήμη flash, μπορεί να τρέχει 2 λογισμικά. Το επίσημο λογισμικό είναι το πολύ εύχρηστο Spark και το δεύτερο είναι ένα λογισμικό enigma2. Ο χρήστης ως δεύτερο λογισμικό μπορεί να φορτώσει enigma2, neutrino, VDR ή κάποιο άλλο εναλλακτικό λογισμικό. Ο δέκτης που λάβαμε για τη δοκιμή είχε ήδη φορτωμένο το λογισμικό HD Media Universe.
Η αλλαγή μεταξύ των δύο λογισμικών είναι πολύ εύκολη. Κατά την εκκίνηση του δέκτη κρατάμε πατημένο το πλήκτρο OK μέχρι να εμφανιστεί στο display το μήνυμα FoRc. Στη συνέχεια με τα πλήκτρα CH+ και CH- επιλέγουμε μεταξύ SPARK και EN 16 (προφανώς η δεύτερη επιλογή οδηγεί στο λογισμικό Enigma2).
Λειτουργία
Ο δέκτης διαθέτει πολύ καλή ευαισθησία tuner, ενώ αντίστοιχα πολύ καλή είναι και η ποιότητα εικόνας. Μέσω εξωτερικού δίσκου USB μπορεί να λειτουργήσει ως Media Player και PVR. Ως Media Player υποστηρίζει πληθώρα αρχείων multimedia, χωρίς όμως να είναι συμβατός με ήχο DTS. Μέσω Ethernet υποστηρίζει αναπαραγωγή διαδικτυακών ραδιοφώνων Shoutcast, την περιήγηση στα video του Youtube, σύνδεση με το Picasa για την περιήγηση στις φωτογραφίες σας αλλά και προβολή RSS feeds. Τέλος, από έναν δέκτη Linux δεν θα μπορούσε να λείπει η υποστήριξη emu, όπως OSCAM.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.