Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η Λέσβος αρνείται να κατεβάσει τους αναλογικούς και ψηφιακούς πομπούς της!

     Μέσα από μια επιστολή του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού έγινε γνωστό πως το νησί της Λέσβου έχει ψηφιακή τηλεόραση μόλις στο 40%! Ο δήμαρχος έστειλε την επιστολή στην ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα στον αντιπρόεδρο της Νίκο Παπαουλάκη, λέγοντας του πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί η «εντολή» της αρχής και να κλείσουν «εντός 3 ημερών» οι αναλογικοί και ψηφιακοί πομποί της τηλεόρασης του δήμου. Ο λόγος της άρνησης αυτής είναι, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ότι «η κάλυψη ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος της Digea δεν φτάνει ούτε το 40% της επικράτειας της Λέσβου και σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει το 95% που αναφέρετε στην επιστολή σας. Πάνω από το 60% των κατοίκων του νησιού βρίσκονται αυτή τη στιγμή χωρίς τηλεοπτικό σήμα.

O δήμαρχος ζητά την κατανόηση της ΕΕΤΤ για το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να κατεβάσουν το σήμα των αναμεταδοτών γιατί έτσι «θα σταματήσει εντελώς η εκπομπή σήματος σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, χωρίς να διαφαίνεται πότε και αν θα τοποθετηθούν από την DIGEA συμπληρωματικοί αναμεταδότες για την επέκταση του δικτύου της».

Αναφέρει ακόμη πως ο δήμος Λέσβου θα ζητήσει από τη Digea να εντάξει συγκεκριμένες περιοχές στον ψηφιακό χάρτη, ώστε το νησί να έχει τηλεόραση.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.