Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Televes Vzenit “LTE Ready” με μηχανική προσαρμογή εύρους.

    Η Vzenit της Televes προορίζεται για λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών και χάρη στην τεχνολογία CSG δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής τους εύρους λήψης. Κατά τη συναρμολόγησή της, η Vzenit επιτρέπει την τοποθέτηση των κατευθυντήρων σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους γωνίες. Ανάλογα τη γωνία των ανακλαστήρων η κεραία κάνει λήψη των καναλιών 21-58, 21-59 ή 21-60. Πέρα από την τεχνολογία CSG, η κεραία Vzenit αποτελεί υπόδειγμα σχεδίασης με όλα της τα εξαρτήματα να είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια.
Η κεραία Vzenit είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση από την Televes, που ενσωματώνει την τεχνολογία CSG (Channel Selection Geometry). Βασισμένη σε μια νέα λογική σχεδίασης στο χώρο των επίγειων κεραιών, η τεχνολογία CSG δίνει τη δυνατότητα επιλογής καναλιών λήψης αλλάζοντας τη γεωμετρία της κεραίας. Έτσι, με την αλλαγή της θέσης των δύο κατευθυντήρων της, η Vzenit αλλάζει την απόκριση συχνότητας, φιλτράροντας το φάσμα λήψης στα κανάλια 58, 59 ή 60.
Η προσαρμογή του εύρους λήψης γίνεται κατά την συναρμολόγηση (εικόνα 1). Τα δύο πλαστικά τμήματα που συγκρατούν τους ανακλαστήρες δίνουν τη δυνατότητα τοποθέτησής τους σε διαφορετικές θέσεις, ρυθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη γωνία μεταξύ των ανακλαστήρων. Σε κλειστή γωνία ανακλαστήρων η Vzenit κάνει λήψη των καναλιών 21-58, σε μεσαία γωνία κάνει λήψη του εύρους 21-59 και σε μεγάλη γωνία κάνει λήψη των καναλιών 21-60 (εικόνα 2).
Κατασκευή και απόδοση

Κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, η κεραία της Televes διαθέτει πλαστικούς, ισχυρούς συνδέσμους, με το πορτοκαλί χρώμα να χαρακτηρίζει την ταυτότητά της. Όλα τα υλικά της κεραίας είναι προσεγμένα στην λεπτομέρεια και η συναρμολόγησή της γίνεται απροβλημάτιστα. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε συγκεκριμένα ο μηχανισμός τοποθέτησης των ανακλαστήρων. Μετά την τοποθέτηση των κατάλληλων πλαστικών τμημάτων οι ανακλαστήρες μπορούν να αφαιρούνται εύκολα μέσω τεχνολογίας click-clack, διευκολύνοντας τη μεταφορά της κεραίας (εικόνα 3). Η απολαβή της Vzenit ανέρχεται στα 15dB και με ανακλαστήρα 10 στοιχείων επιτυγχάνει αναλογία front-to-back 23dB.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.