Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στα $52 δισ. η αγορά των οθονών 4Κ το 2020, λέει η IHS.

    Η ισχυρή προώθηση των αναλύσεων 4Κ από τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, οθονών και από τα κανάλια διανομής, έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και έχει ενισχύσει τη διείσδυση των τηλεοράσεων 4K LCD το 2014, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της IHS. Ενώ η τεχνολογία 4K είναι γνωστή ως χαρακτηριστικό των high-end τηλεοράσεων LCD, ξεκινώντας από φέτος οι οθόνες 4K θα εμφανιστούν σε όλες τις μεγάλες εφαρμογές απεικόνισης, όπως τα μόνιτορ υπολογιστών γραφείου, τα laptop, οι τηλεοράσεις OLED, η ψηφιακή σήμανση, τα smartphone και τα tablet.

Η τελευταία έκθεση «Quarterly Worldwide FPD Shipment and Forecast Report» αποκαλύπτει ότι η αγορά τηλεοράσεων 4K έφτασε στα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος. Οι τηλεοράσεις 4K LCD συνέβαλαν 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο σύνολο των εσόδων. Ωστόσο, το 2015, οι οθόνες 4K έρχονται σε όλες τις σημαντικές εφαρμογές και θα ενισχύσουν τα έσοδα από την τεχνολογία 4K κατά 94% μέσα σε ένα χρόνο, φτάνοντας τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2015. Με την εξέλιξη των νέων τεχνολογιών παραγωγής οθονών. που θα ενισχύσουν το ποσοστό απόδοσης και θα μειώσουν το κόστος, η IHS προβλέπει ότι η αγορά των οθονών 4Κ θα φτάσει στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το 2015, οι κατασκευαστές πάνελ LCD έχουν στόχο την αποστολή 40 εκατομμύριων οθονών τηλεοράσεων 4K LCD, που αντιπροσωπεύουν το 17 τοις εκατό όλων των αποστολών οθονών LCD για τηλεοράσεις. Εκτός από τις τηλεοράσεις, οι καταναλωτές αρχίζουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του περιεχομένου της υπερυψηλής ανάλυσης στα smartphone και σε άλλες φορητές συσκευές. Εν τω μεταξύ, η ιδέα του 'τηλεόραση παντού' αυξάνει την επιθυμία των καταναλωτών για οθόνες υψηλότερης ανάλυσης στις κινητές συσκευές τους. Η αγορά των επαγγελματικών οθονών, και των οθονών δημόσιας προβολής υιοθετεί όλο και περισσότερο τις οθόνες 4K.
http://press.ihs.com/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.