Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Επαγγελματικές Ευρωπαϊκές μονάδες σε σύγκριση με τις φθηνές compact συσκευές από την Άπω Ανατολή.

    Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πραγματικότητα μια εισβολή compact συσκευών από την Άπω Ανατολή, σε μια σειρά εφαρμογών που στην πραγματικότητα απαιτούν οπωσδήποτε επαγγελματικό εξοπλισμό με άριστη ποιότητα προϊόντων, αξιόπιστη κατασκευή, κορυφαία χαρακτηριστικά, ώστε να αποδώσουν σωστά στο δίκτυο και να παρέχουν υψηλή διαθεσιμότητα των υπηρεσιών που απαιτούνται.
Οι compact αυτές συσκευές που αφορούν transmodulators, regenerators, modulators κλπ, διατίθενται στην αγορά σε τιμές ελαφρώς χαμηλότερες από τις επαγγελματικές μονάδες, υστερούν όμως σε όλα τα επίπεδα από αυτές και υστερούν σοβαρά. Το αποτέλεσμα είναι δυσαρεστημένοι τελικοί πελάτες, ιδιαίτερα σε μεγάλες μονάδες και σοβαρά ξενοδοχεία.

Ακόμα και μία πρώτη οπτική προσέγγιση αυτών των compact συσκευών, καταδεικνύει την χαμηλή ποιότητα κατασκευής, το πολύ μικρό μέγεθος & βάρος, το ανύπαρκτο φινίρισμα.
Εάν ανοίξουμε τη συσκευή, ένα έμπειρο μάτι ηλεκτρονικού διαπιστώνει αμέσως την οικονομία που έχει γίνει στα υλικά και την γενικότερη φτώχεια της κατασκευής, ενώ η μελέτη των χαρακτηριστικών αποδεικνύει την σοβαρή υστέρηση των προδιαγραφών.
Τα αποτελέσματα είναι ακόμα χειρότερα εάν κάνουμε μετρήσεις των συσκευών, μια που τις 9 στις 10 φορές οι μετρήσεις δίνουν υποδεέστερες τιμές από τις τυπικές προδιαγραφές των φυλλαδίων.
Η πραγματικότητα είναι πως η όλη κατασκευή τους είναι συνήθως ίδια με την ποιότητα κατασκευής των πάμφθηνων οικιακών δεκτών. Αυτή είναι και η αληθινή αξία τους, παρά το γεγονός πως η τιμή τους είναι πολύ μεγαλύτερη – με απλά λόγια δεν είναι “τίμια” προϊόντα.
Μία ακόμα πρόσφατη μόδα είναι η παρουσίαση τέτοιων συσκευών όχι με το πραγματικό τους όνομα, αλλά με το όνομα μιας Ευρωπαϊκής εταιρείας. Πρόκειται για συσκευές με τα ίδια ακριβώς ελαττώματα των προϊόντων της Άπω Ανατολής – γεγονός φυσιολογικό αφού πρόκειται για τις ίδιες συσκευές αλλά με Ευρωπαϊκό όνομα – στις οποίες όμως το made in China συνήθως είναι σβησμένο ή κρυμμένο.
Οι πραγματικές made in EU επαγγελματικές συσκευές έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στη κατασκευή τους, αφού και η Ευρωπαϊκή φιλοσοφία σχεδίασης, κατασκευής & χρήσης είναι εντελώς διαφορετική από την κινέζικη. Αυτό φαίνεται ακόμα και οπτικά ή με την αφή, ενώ η μελέτη των χαρακτηριστικών τους και ακόμα καλύτερα οι μετρήσεις μας δίνουν την πραγματική εικόνα.
Οι μονάδες ClassA που παράγει η IKUSI, αλλά και όλες οι επαγγελματικές & ημιεπαγγελματικές μονάδες της εταιρείας (σειρά διαμορφωτών MAC, σειρά mini HeadEnd ONE, σειρά SZB κλπ), έχουν αναπτυχθεί/σχεδιαστεί στα εργαστήρια έρευνας και εξέλιξης της εταιρείας στο San Sebastian της Ισπανίας και έχουν κατασκευαστεί στην πιο σύγχρονη/κορυφαία γραμμή παραγωγής της Ευρώπης. Ακόμα και το quality control, το πέρασμα των firmware, τα stress tests, αλλά και η συσκευασία γίνονται εντελώς αυτοματοποιημένα χωρίς την παρέμβαση ανθρώπινων χεριών.
Όλα αυτά εξασφαλίζουν στιβαρή κατασκευή, απόλυτη συμφωνία των μονάδων με τις υψηλές προδιαγραφές των χαρακτηριστικών τους και ελαχιστοποίηση των προβλημάτων, δίνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό failure rate σε όλα τα προϊόντα, δηλαδή πραγματική αξιοπιστία.

Συμπερασματικά:
Αν σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε φτηνές compact κατασκευές για να εξοικονομήσουμε κόστος,
πριν το αποφασίσουμε καλό θα είναι να ελέγξουμε την πραγματική προέλευση των προϊόντων, τις προδιαγραφές τους, αλλά και την αξιοπιστία τους. Ανεξάρτητα από το Ευρωπαϊκό ή όχι όνομα που γράφουν, η διαφορά είναι εμφανής και θα την εντοπίσουμε εύκολα.
Οι επαγγελματικές μονάδες της IKUSI το “φωνάζουν” πως είναι σοβαρά
Ευρωπαϊκά προϊόντα και με μελέτη των χαρακτηριστικών ή με λίγες μετρήσεις το διαπιστώνουμε εύκολα.
Είναι ο ορισμός της έννοιας “τίμια” προϊόντα, αφού η προσιτή τιμή τους είναι στην πραγματικότητα πολύ χαμηλή για την κορυφαία ποιότητα τους.
Επιπλέον: Όλες οι συνθέσεις επαγγελματικών πακέτων της IKUSI περιλαμβάνουν μόνο επαγγελματικά προϊόντα, σχεδιασμένα & κατασκευασμένα στην Ευρώπη από την IKUSI, ενώ οι τιμές των πακέτων αυτού του καταλόγου είναι ακόμα χαμηλότερες από το άθροισμα των τιμών των ξεχωριστών προϊόντων, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ καλή εικόνα του συντελεστή ποιότητας/τιμής.
Σε όλα αυτά θα πρέπει να πάρουμε υπ’ όψη μας την πραγματική προστιθέμενη αξία μέσω της ουσιαστικής τεχνικής υποστήριξης που παρέχει η IKUSI Hellas.

Τέλος, πριν αποφασίσουμε τι θα επιλέξουμε, ας δούμε άλλη μια φορά την συνολική τιμή ενός συστήματος που αποτελείται από φτηνιάρικα κινέζικα προϊόντα, σε σχέση με τις ιδιαίτερα προσιτές τιμές των σοβαρών επαγγελματικών πακέτων της IKUSI.
Είναι πολύ πιθανό να εκπλαγούμε ή να διαπιστώσουμε πως η ελάχιστη διαφορά τιμής δεν δικαιολογεί το “γκρέμισμα” της ποιότητας & της αξιοπιστίας.


Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  ikusi.gr.