Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

H Τeleves δοκιμάζει νέες λύσεις για head-end τηλεοπτικής διανομής με τη βοήθεια του Fed4FIRE.

    Η Televes συμμετείχε στο πρόγραμμα Fed4FIRE, που της έδωσε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πλατφόρμες πειραματισμού και έρευνας για το internet του μέλλοντος. H Televes επεδίωξε να βελτιστοποιήσει το λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης των φημισμένων head-end Τ.0Χ, που χρησιμοποιούνται σε διανομή περιεχομένου σε κατοικίες και άλλα κτήρια.

Το πρόγραμμα Fed4Fire χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας πλατφόρμας λογισμικού που θα παρέχει απλά εργαλεία και εύκολη πρόσβαση σε διαφορετικούς τύπους ετερογενών υποδομών (cloud, δίκτυα Wi-Fi, ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, έξυπνες πόλεις, κλπ) για έρευνα και δοκιμές συστημάτων ή προϊόντων που βασίζονται στο Διαδίκτυο του μέλλοντος, με απλό τρόπο. Όλα αυτά με σκοπό την δημιουργία προϊόντων στο συντομότερο δυνατό χρόνο, με την καλύτερη ποιότητα και τη μικρότερη τεχνική και οικονομική προσπάθεια.

Η συμμετοχή της Televes στο πρόγραμμα επέτρεψε την έρευνα και την δοκιμή του νέου συστήματος διαχείρισης και απομακρυσμένου ελέγχου των head-end T.0X. Το νέο αυτό σύστημα θα δώσει στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει από μακριά οποιοδήποτε τηλεοπτικό head-end, οπουδήποτε στον κόσμο, με τη χρήση μίας mobile συσκευής (tablet, smart-phone, κλπ).



Μία από τις βασικές δραστηριότητες της Televes είναι η παροχή εξοπλισμού για τη διανομή τηλεοπτικών προγραμμάτων σε συγκροτήματα κτηρίων ή κατοικιών. Ο βασικός σκοπός ενός head-end είναι η προσαρμογή του σήματος που λαμβάνεται από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, τη δορυφορική και καλωδιακή τηλεόραση, κλπ, και την εισαγωγή του μετασχηματισμένου σήματος σε ένα κτήριο ή σε συγκροτήματα κτηρίων, για κατανάλωση των υπηρεσιών από τους τελικούς χρήστες.

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές ζητούν ολοένα και περισσότερες καινοτόμες υπηρεσίες και εύκολη απομακρυσμένη συντήρηση με τη χρήση κινητών συσκευών, για τη μείωση της δαπάνης που απαιτείται από τα ταξίδια και από τους χρόνους αδράνειας. Η Televes ανέλαβε την πρόκληση δημιουργίας μιας νέας έκδοσης του συστήματος διαχείρισης των τηλεοπτικών head-end στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Στη νέα αυτή έκδοση όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες με τη χρήση ενός κεντρικού server, στον οποίο συνδέονται όλα τα head-end. Ο server αυτός λειτουργεί ως διαχειριστής ασφάλειας, επικοινωνιών και διασύνδεσης. Όταν ο χρήστης πρέπει να ελέγξει ένα head-end, θα πραγματοποιήσει μία σύνδεση με τον server, ο οποίος θα δημιουργήσει το link ανάμεσα στο head-end και στον χρήστη.

Το αντικείμενο των δοκιμών που πραγματοποίησε η εταιρεία ήταν η εξομοίωση ενός πραγματικού σεναρίου, και η πραγματοποίηση δοκιμών στρες στο σύστημα, με τον μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό χρηστών και head-end, έχοντας στόχο την βελτιστοποίηση των υφιστάμενων υπηρεσιών και της έρευνας της χωρητικότητας του συστήματος, ώστε να παραχθούν νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, που θα ζητηθούν στο μέλλον.
http://www.fed4fire.eu/
http://www.televes.com/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.